2019 !!! .
Invitation (GBE2019 Billiards Exhibition) .
Eddy Merckx in 'Olympische vorm' naar zege .
Raymond Ceulemans : Honorary member UMB .
Op de Algemene Vergadering van de UMB werd Raymond Ceulemans benoemt tot honorary member of UMB. Een eer die slechts aan weinigen wordt verleend. Proficiat Raymond !

Dick Jaspers Wereldkampioen driebanden .
In een gouden speelzaal in Caïro, veroverde Dick Jaspers zaterdagavond de wereldtitel in het driebanden. De 53-jarige Nederlandse biljarter had een magistrale eindsprint in de finale tegen de Fransman Jérémy Bury, die na 40-40 in de reguliere partij eindigde in een penaltyserie: 3-2. De dolgelukkige Jaspers greep de meest begeerde titel, kreeg op het podium de trofee met drie gouden piramides en de premie voor de winnaar van 20.000 euro. Het Nederlandse biljarten is een nieuwe kampioen rijker. Twee weken geleden won Therese Klompenhouwer de wereldtitel in het damesbiljarten. Voor Dick Jaspers was het de vierde mondiale titel in zijn carrière. De nieuwe kampioen, opvolger van de Belg Frédéric Caudron, stond op het podium met Jérémy Bury, die één carambole verwijderd was van zijn eerste wereldtitel, de Turk Semih Sayginer en de Vietnamees Nguyen Quoc Nguyen. De bekroning kwam voor Jaspers na een ongekend sterk en ongeslagen kampioenschap, waarin hij hoge moyennes speelde, enerverende gevechten leverde en op de finaledag naar zijn hoogtepunt groeide tegen twee andere uitblinkers, Semih Sayginer en Jérémy Bury. Het moyenne waarmee Jaspers beste van de wereld werd, was een wereldrecord: 2.352. Nooit eerder had een speler op een WK zo hoog gespeeld. Het vorige record stond op naam van de Vietnamees Minh Cam Ma met 2.123 in Bolivia vorig jaar. Dick Jaspers haalde zijn eerste drie wereldtitels in 2000 in Saint Etienne, in 2004 in Rotterdam en in 2011 in Lima. De Nederlandse Wereld Kampioen heeft naar zijn nationale bond (KNBB) een prachtig gebaar gemaakt. In dit tijdperk van meer grote toernooien met verhoogde prijzengelden, heeft Jaspers een afspraak met zijn bond gemaakt een deel van zijn prijzengeld af te staan aan de opleiding van jeugdspelers. De halve finales van het WK: Semih Sayginer-Dick Jaspers 37-40 in 16 beurten Jérémy Bury-Nguyen Quoc Nguyen 40-20 in 19 beurten Op het 71e wereldkampioenschap werden veel kampioenen in de vroege knock-out fases uitgeschakeld. Frédéric Caudron raakte zijn wereldtitel kwijt, Dani Sánchez, Torbjörn Blomdahl, Eddy Merckx en Marco Zanetti hadden niet de vorm om een hoofdrol te spelen in de kampioensrace. Het meest opvallend was de vroege uitschakeling van veel Koreanen en de opmars van een klein leger Vietnamezen onder aanvoering van Aziatisch kampioen Nguyen. In de eerste dagen excelleerde Tonny Carlsen, de voormalige Europese topspeler, die in zijn land Scandinavisch kampioen werd en droomt van een terugkeer op het podium. De Deen, die als vijfde eindigde, maakte onder meer de hoogste serie van het toernooi: 19 tegen de Colombiaan Jose Juan Garcia. Dick Jaspers speelde de beste partij, 40 in 11 beurten tegen Robinson Morales

Overlijdensberichten .GDPR/RGPD .
meer info hier . Plus d'informations ici
Coupe Van Beem 2018 .
Uitslagen / Résultats / Ergebnisse

Nationale Finale Jeugd Uitslagen/ Finale Nationale Jeune Résultats

Uitslagen / Résultats

Nationale Finale Jeugd / Finale Nationale Jeune

Kalender / Calendrier

Europees kampioenschap voor jeugd en de Europese ladies cup te Ronchin (F)

Zilver voor BC De Koek in het EK voor clubteams met Bryan Eelen, Kevin van Hees en Nino Coeckelbergs . Karolien Matthys, Stef Van Hees , Jelle Billiet en Dylan Parent behaalden de bronzen medaille

02 april 2018
RONCHIN – De Belgische delegatie met Jeugdvoorzitter Jean Franssen en Jeugd sportbestuurder Patrick Engelbos op het Europees kampioenschap voor jeugd en de Europese ladies cup kan terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi. In dit team was ontegensprekelijk Stef Van Hees de blikvanger , Stef een gedreven jongeman behaalde zowel in het vrij spel -21 als in het driebanden Match voor -21 jarigen twee maal brons , in het vrij spel miste hij van een zucht mede door enkele dubieuze beslissingen van de (Franse) scheidsrechter in een zinderende match tegen de Fransman Pierre Martory na twee verlengingen !!! Ook in het vrij spel onder 17 jaar behaalde de Belgische jeugd brons met Jelle Billiet, Jelle die zijn groep won met een gemiddelde van meer dan 10 werd in de halve finale verraden door zijn zenuwen en verloor dan ook kansloos. In het 5 kegels werd Dylan Parent ook pas in de halve finale verslagen door de Italiaanse kampioen Riccardo Matino , maar ook hij behaalde een dik verdiende bronzen medaille.
De 50-jarige Francaise Magali Declunder, tienvoudig Europees kampioen in het vrij spel, won de Europese ladiesclub, die tegelijk met het Europees kampioenschap werd gespeeld. In de finale versloeg Declunder de één jaar oudere Nederlandse Monique van Exter met 150-26 in drie beurten na een slotserie van 103. Onze Belgische vertegenwoordigster Karolien Matthys behaalde daar de derde plaats met de Bronzen medaille als resultaat. Het clubteam van BC De Koek verloor zeer nipt (1 carambole) de Europese teamtitel tegen Courrieres uit Frankrijk met Bryan Eelen, Kevin van Hees en Nino Coeckelbergs , Nino , die een prachtige finale wedstrijd speelde en zijn Franse tegenstander verpletterde met 80-14 in 10 beurten was daar de uitblinker . Het Franse team speelden gezamenlijk een puntentotaal van 125 (35-45-45) terwijl de Belgen 360 caramboles moesten maken waarin zij net niet in slaagden . Onze andere vertegenwoordiger Rosier Nick werd ondanks een goede prestatie in de voorronde van het driebanden -17 uitgeschakeld . Ook de Belgische arbitrage was vertegenwoordigt met Mme. Françoise Docquier , Philippe Desbonnez en Robert Monnissen.
groep
groep
Beker van Belgïe Driebanden / Coupe de Belgique Trois Bandes 

Affiche en uitnodiging/ Affiche et invitation .

Affiche
EC 5 Pins in Herstal  

-Resultaten/Résultats poule A.

-Resultaten/Résultats poule B.

-Resultaten/Résultats poule C.

-Resultaten/Résultats Groupranking.

-Resultaten/Résultats 1/4 finale(s).

-Resultaten/Résultats 1/2 finale(s).

-Resultaten/Résultats finale(s).

-Ranking finale(s).

-finale(s) condensed.


Nieuws(brieven) van de KBBB naar alle leden en biljartliefhebbers
(Bulletins d')information de la FRBB à tous les membres et amateurs de billard.

- Overzicht WK Driebanden Bolivia. Frédéric Caudron voor de derde keer wereldkampioen. Eddy Merckx behaalt zilver! 40-16 in 9 beurten.


RvB ROEPT 12/11 UIT TOT NATIONALE DAG VAN HET BILJART !

Hoogconjunctuur Wereldbeker in Hurghada!: 1) Eddy Merckx 2) Roland Forthomme 3) Frédéric Caudron Uitslagen
Verslag Kozoom (Fritz Bakker)

World Players Ranking: 1) Frédéric Caudron 2) Eddy Merckx

- Résumé CdM Trois Bandes Bolivie. Frédéric Caudron pour la troisième fois champion du monde. Eddy Merckx gagne l'argent. 40-16 en 9 reprises


CdA PROCLAME LE 12/11 LE JOUR NATIONAL DU BILLARD !

Cela continue: Coupe du Monde à Hurghada: 1) Eddy Merckx 2) Roland Forthomme 3) Frédéric Caudron
Résultats
Info Kozoom (Jeremie Picart)

World Players Ranking: 1) Frédéric Caudron 2) Eddy Merckx
Speciale aankondiging (NL) Annonces spéciales (FR)
Kalenders en uitslagen individuele kampioenschappen (o.a. Kader 57/2, Kader 38/2 en Band KB aangepast op 18/01/2018.


Nieuw formulier: "Inschrijving UMB World Cup". (cfr. nationale documenten)

Jeugd: bekendmaking nieuwe tornooien, resultaten Coupe van Beem.
Calendrier et résultats des championnats individuels (e.a. Cadre 57/2, Cadre 38/2 et Bandes PB sont addaptés le 18/01/2018.


Nouveau formulaire: "Inscription UMB World Cup". (Cfr. documents nationaux)

Jeunesse: annonce de tournois de jeunes, résultats Coupe van Beem

Benoemingen Nominations
Officiële mededeling door de Raad Van Bestuur van de vzw K.B.B.B.- F.R.B.B. asbl
 

Op 17/10/2017 werden volgende benoemingen goedgekeurd:
- Nationaal Sportbestuurder: Henri Pelgrims
- Voorzitter NAC: Franky Deconinck
- Webmaster Curt Wielfaert
Communication officielle par le Conseil d’administration de la vzw K.B.B.B.- F.R.B.B. asbl
 

Le 17/10/2017, les nominations suivantes ont été approuvées:
- Directeur Sportif National: Henri Pelgrims.
- Président CNA: Franky Deconinck
- Webmaster: Curt Wielfaert
KBBB-FRBB.eu